top of page
Visegrádi40 Kardiológia.png

Kardiológiai Szakrendelés

Rendelési idő: 

hétfőn: 12h-tól 18h-ig és  kedden: 15h-tól 18h-ig

Mikor érdemes kardiológus szakorvost felkeresnie?

 

Amikor már saját magunk is észre vesszük, hogy valami nincs rendben, akkor mindenképpen irány az orvos. Sürgős ellátást igényel a nem szűnő, erős mellkasi, háti fájdalom verejtékezéssel, a nagyfokú légszomj, az eszméletvesztés.

Mindenképpen tisztázni kell, hogy milyen baj áll a visszatérő, terhelésre jelentkező mellkasi fájdalom, az összevissza szívverés, a szapora pulzus, a ritmuskimaradás, a légszomj és a lábdagadás hátterében. A korábbinál rosszabb terhelhetőség, izzadékonyság, fáradékonyság is lehetnek a szívbetegség első jelei. Előfordul, hogy a köhécselés, a gyomortáji vagy háti és vállfájdalom oka is a szívbaj. A kékülő ajkak, ujjak keringési zavarra utalhatnak, így ilyenkor is indokolt a további kivizsgálás. A merevedési zavar (erektilis diszfunkció) egyéb szívbetegségre utaló jel nélkül is lehet a szív- és érrendszeri kórkép első tünete, ezért ebben az esetben az urológuson kívül a kardiológust is érdemes felkeresnie.

A korrekt véleményalkotáshoz megfelelő információra van szüksége a kardiológusnak, ezért az aktuális vizsgálati eredményeken túl szükséges a korábbi betegségek, leletek ismerete. A további teendők meghatározásához a szedett gyógyszerekkel is tisztában kell lenni, nem csak a receptköteles készítmények, hanem recept nélkül kapható szerek, tálálékkiegészítők hatásával is számolni kell a tervezett vizsgálatok és a terápia módosítása során. Átfogó kivizsgálás során EKG, vérnyomás, szív-ultrahang is készül, szükség esetén partnerünknél MRI vizsgálatra is tudunk időpontot adni.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az időben felismert szívbetegég helyes kezelésével, illetve a modern terápiás eljárások segítségével, a legtöbb esetben a páciensek hosszú és tevékeny életet élhetnek. 

RENDELÉSI IDŐ

Az egyes szakrendelések oldalán, illetve szakorvosaink neve mellett találja a rendelési időket.

1132 Budapest, Visegrádi u. 40.

+36 20 344 3733

  • White Facebook Icon

Kapcsolat

Köszönettel vettük üzenetét!

bottom of page