top of page
orvosi infúziós kezelések.png

Orvosi Infúziós Kezelések

Rendelési idő: hétfőtől péntekig 07h-tól 13h-ig

Az orvosi infúziós kezelésekhez előzetes orvosi vizsgálat és laborvizsgálat  szükséges!

 

​Az orvosi infúziós kezelések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a modern gyógyászatban, mivel gyors és hatékony módot kínálnak a különböző betegségek és állapotok kezelésére. Ezen kezelések során tápanyagokat, vitaminokat, gyógyszereket vagy egyéb terápiás anyagokat juttatunk közvetlenül a véráramba, biztosítva ezzel a gyors felszívódást és azonnali hatást.

 

Pácienseink az alábbi infúziós terápiákat vehetik igénybe:
 

FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ INFÚZIÓS TERÁPIA

A NEODOLPASSE infúziós terápia fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre javasolt, kizárólag szakorvosi felírásra végezhető el. A kúra minden olyan betegség és tünet esetén javasolt, amely idegi károsodás talaján kialakult fájdalommal jár: például több hónapja fennálló porckorongsérv, isiász izomgörcsök, akut gerincfájdalom esetén jelentős, akár hosszan tartó fájdalomcsillapító hatást lehet elérni az infúziós kezeléssel.

Cél: az akut fájdalom csökkentése. Az infúziós kezelés naponta 1 alkalommal alkalmazható, de a legtöbb esetben érdemes legalább 5 napon keresztül folytatni, kúraszerűen.

KOGNITÍV FUNKCIÓKAT SERKENTŐ INFÚZIÓS TERÁPIA

A PIRACETAM infúziós terápia egy gyógyszeres kezelés, amely piracetamot tartalmaz, és intravénásan (vénán keresztül) juttatják be a szervezetbe. A piracetam egy nootróp anyag, amely az agyi funkciókat támogató szerek közé tartozik. Elsősorban az agyi kognitív funkciók javítására és a memória támogatására használják. A terápia hatékony lehet bizonyos kognitív és neurológiai problémák kezelésében, de a kezelés megkezdése előtt mindig alapos orvosi kivizsgálás és laborvizsgálat szükséges.

A piracetam infúziós terápiát különböző neurológiai és kognitív problémák esetén alkalmazzák, többek között: agyi érrendszeri betegségek (Stroke utáni állapotok; agyi ischaemia (csökkent véráramlás az agyban). Kognitív zavarok (Időskori demencia, Alzheimer-kór, egyéb kognitív zavarok, mint például memóriazavarok, koncentrációs nehézségek). Szédülés és egyensúlyzavarok (Vertigo/szédülés, egyensúlyproblémák). Agyi sérülések (traumás agysérülések utáni rehabilitáció, post-concussion szindróma (agyrázkódás utáni állapotok).

Cél: A terápia célja az agyi funkciók javítása, a kognitív képességek támogatása, és bizonyos neurológiai problémák kezelése.

DIABETES NEUROPATHIA INFÚZIÓS TERÁPIA

A cukorbetegség során az egyik leggyakoribb szövődmény a diabeteses neuropathia. A cukorbetegség egyik korai szövődménye a neuropathia, ami azért alakul ki, mert a komplex anyagcserezavar károsítja a testünket behálózó perifériás idegeket. Ennek fő tünete az érzéskiesés, bizsergést okoz a végtagok törzstől távoli részein. A beteg fájdalmakat, érzéketlenséget tapasztal. Gyakori az égő, szúró jellegű, bizsegő érzés. Ugyancsak súlyosabb esetben előfordul, hogy teljes érzéskiesés jelentkezik.

A diabetes neuropathia infúziós terápia hatékonysága személyenként változó lehet, és mindig egyénre szabott kezelési tervet igényel, amelyet diabetológus vagy neurológus állít össze.

Cél: a fájdalomcsillapítás. Enyhíti a neuropátiás fájdalmat, amely gyakran égő, szúró, vagy bizsergő érzéssel jár. Idegi működés javítása: Segíti az idegsejtek regenerációját és működésének helyreállítását. Érzéskiesés csökkentése: Javítja az érzékelést, csökkentve az érzéketlenséget és a zsibbadást. Vérkeringés javítása: Növeli a véráramlást az érintett területeken, segítve ezzel az idegsejtek táplálását és oxigénellátását.

INFÚZIÓS TERÁPIA KERINGÉSI ZAVAROKRA

A VESSEL DUE-F infúziós terápia a keringési zavarok kezelésére szolgál. Ez olyan orvosi kezelés, amelyben Vessel Due F (sulodexid) nevű gyógyszert alkalmaznak infúzió formájában. A sulodexid két természetes glikozaminoglikán keveréke, és főként a véralvadásgátló és érvédő hatása miatt használják az alábbi betegségek kezelésére:

Vénás betegségek: Különösen krónikus vénás elégtelenség, vénás fekélyek és trombózis megelőzése. Artériás betegségek: Artériás keringési zavarok, mint például perifériás artériás betegség (PAD). Mikrocirkuláció javítása: Javítja a kis erek működését és védi a kapillárisokat. Diabéteszes angiopátia: Cukorbetegség okozta érkárosodások kezelése.

Cél: Az infúziós terápia célja a vérkeringés javítása, a folyadék- és elektrolit-egyensúly helyreállítása, a vérnyomás stabilizálása, valamint a szövetek oxigénellátásának fokozása. Antitrombotikus hatás: Csökkenti a vér alvadékonyságát, ezáltal megelőzve a vérrögképződést. Fibrinolitikus hatás: Elősegíti a vérrögök lebontását. Érvédő hatás: Védi az érfalakat és javítja azok rugalmasságát. Gyulladáscsökkentő hatás: Csökkenti az érfalak gyulladását.

VASPÓTLÓ INFÚZIÓS TERÁPIA

A FERINJECT infúziós terápia egy intravénás kezelés, amelyet vashiányos állapotok kezelésére használnak. Ez egy vaskészítmény, amely ferrik-karboximaltózt tartalmaz. A vas létfontosságú ásványi anyag a szervezetben, különösen a vörösvérsejtek hemoglobinjában, amely az oxigén szállításáért felelős.

Az infúziós terápiát ezekben az esetekben alkalmazzák: Vashiányos vérszegénység: Olyan esetekben, amikor a szervezet vasraktárai kimerültek, és a vashiány már anémiát okozott. Krónikus betegségek: Például krónikus vesebetegség, szívelégtelenség vagy gyulladásos bélbetegségek esetén, amikor a szájon át szedhető vaskészítmények nem hatékonyak vagy nem tolerálhatók. Sebészeti beavatkozások előtt vagy után: Ha a betegnek alacsony a vasszintje és gyorsan szükség van a vas pótlására. Terhesség alatt: Különösen olyan esetekben, amikor a vasigény növekszik és a szájon át történő vasbevitel nem elegendő.

Nyitva tartás

Az egyes szakrendelések oldalán, illetve szakorvosaink neve mellett találja a rendelési időket.

1132 Budapest, Visegrádi u. 40.

+36 20 344 3733

  • White Facebook Icon

Kapcsolat

Köszönettel vettük üzenetét!

bottom of page