top of page

Az influenza oltásról közérthetően

Idén a megszokottnál talán kicsit később, de beköszöntött az igazi ősz. A Visegrádi40 Magánrendelőben sok páciensünk kérdezi, hogy érdemes-e idén is beadatni az influenza elleni oltást. A válaszom röviden: igen. Ebben a bejegyzésben igyekszem közérthetően bemutatni, miért fontos az influenza védőoltást beadatni az őszi időszakban.



Visegrádi40 Magánrendelő - influenza
Az influenza kellemetlen tünetei


Az influenza több, mint egyszerű megfázás

Az influenza megbetegedés minden évben több millió embert érint világszerte. Bár sokan tévesen azt gondolják, hogy az influenza egy egyszerű megfázás, valójában egy komoly légzőszervi megbetegedés, amely akár veszélyes következményekkel is járhat. Az influenza tünetei között szerepel a magas láz, erős izomfájdalmak, kimerültség, orrdugulás, és köhögés. Ezek a tünetek gyorsan és hirtelen jelentkeznek, és hetekig elhúzódhatnak.



Kik vannak különösen veszélyeztetve?

Az influenza nemcsak kellemetlen, de veszélyes is lehet, különösen az idősebbek, a gyermekek, a várandós nők és az alapbetegségekkel küzdők számára. Komplikációi között megtalálhatók a tüdőgyulladás, a szívelégtelenség, a súlyos légzési nehézségek és akár haláleset is. Az influenzajárványok súlyos terhet rónak az egészségügyi rendszerekre is, mivel egyszerre sok ember szorul kórházi kezelésre.



Visegrádi40 Magánrendelő - influenza oltás
Az idősek különösen veszélyeztetettek

Az influenza védőoltás: akár életet is menthet

Az influenza elleni oltás az egyik leghatékonyabb módszer a betegség megelőzésére. Az oltás segít a testnek kialakítani az ellenanyagokat, amelyek védelmet nyújtanak az influenza vírusai ellen. Az oltás biztonságos és hatékony, és évente frissítik, hogy megfeleljen az aktuális influenzavírus variánsoknak.


Az oltás beadatása az őszi hónapokban különösen fontos, mivel az influenzajárványok ilyenkor kezdenek elterjedni. Az oltás időzítése azért fontos, mert a védettség kialakulása néhány hétig tart, és az influenzajárványok már korán ősztől megkezdődhetnek. Tehát Ön minél hamarabb kapja meg az oltást, annál nagyobb az esélye a védelem kialakításának, mielőtt a vírusok elterjednek.



Az oltás közösségi védelme

Emellett az oltás nemcsak önnek nyújt védelmet, hanem közösségi védelem is kialakulhat, ha minél több ember megkapja az oltást. Azok, akiknek nincs lehetőségük vagy indokuk az oltásra - például az immunrendszeri problémákkal küzdők vagy csecsemők -, is védettek lehetnek, mivel kevesebb ember hordozza majd a vírust.



Visegrádi40 Magánrendelő - influenza oltás
Az influenza Önt és családját is védi

Oltás az egészségért: Lépjen ma!

Az influenza oltás fontosságát tehát nem lehet elégszer hangsúlyozni az őszi időszakban. Az oltás segít megelőzni a súlyos betegséget, védelmet nyújt az Ön és a közössége számára, és hozzájárul a járvány terjedésének lassításához.

Ne habozzon, látogasson el egy oltópontra az influenza oltás beadatása érdekében, és védje meg egészségét ebben az őszi időszakban!


A Visegrádi40 Magánrendelőben a Vaxigrip Tetra oltóanyaggal oltunk. Az oltás ára: 9.900 Ft. Amennyiben Ön már megvásárolta és magával hozza az oltóanyagot, úgy a beadás ára: 3.000 Ft.

Foglaljon időpontot akár holnapra az alábbi gombra kattintva, vagy telefonon: +36 20 344 3733



37 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page