top of page

Tegyen aktívan szíve egészségéért!

Frissítve: 2023. máj. 28.

Az egészséges táplálkozás és a szív egészsége közötti összefüggés jól dokumentált tény. A megfelelő táplálkozás segít csökkenteni a szívbetegség kialakulásának kockázatát, és javítja a szív- és érrendszeri egészséget. Az egészséges, szívbarát életmód kialakítása nemcsak a megfelelő étrendet foglalja magában, hanem az élet más területeire is kiterjed.


Gyümölcsöket szeletelő nő
Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt!

Az egészséges táplálkozás fontos!


Szomorú, de igaz, hogy a szív- és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak a fejlett országokban. A megfelelő táplálkozás segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Az egészséges táplálkozás alapelvei közé tartozik az alacsony zsír-, só-, és cukortartalmú élelmiszerek fogyasztása, valamint a zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása.


A fizikai aktivitással sokat tehetünk önmagunkért!


Az egészséges táplálkozás mellett a fizikai aktivitás is fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében. Az ajánlott napi 30 perc mérsékelt intenzitású testmozgás segít fenntartani a megfelelő testsúlyt, javítja a vérnyomást, és csökkenti a koleszterin szintet.



Mit tehetünk még?


Az egészséges táplálkozás és fizikai aktivitás mellett az élet más területein is fontos az egészség megőrzése. A stresszkezelés és a dohányzás elkerülése szintén hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez. A megfelelő hidratáltság szintén fontos a test egészségének megőrzéséhez.


Az egészséges életmód kialakítása nem csak az egyénnek, hanem a családnak is előnyös lehet. Az egészséges ételek és a rendszeres testmozgás beépítése a mindennapi rutinba, a dohányzás feladása, a megfelelő mennyiségű alvás segít megőrizni a szív- és érrendszeri egészséget, és elősegítheti a hosszú, egészséges életet.



A Visegrádi 40 Magánrendelő szakorvosai segítenek Önnek az életmódváltásban!


Az egészséges életmódra való átállás egy folyamat, amely időt és elkötelezettséget igényel. A legjobb, ha apránként változtatjuk meg az életmódunkat, fokozatosan vezetjük be az egészséges élelmiszereket, a rendszeres testmozgást, a pihentető alvást.


Tegyen aktívan szíve egészségéért! Az életmódváltásban a Visegrádi40 Magánrendelő szakorvosai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Keressen minket bizalommal, nálunk mindig Ön az első! Időpontfoglalás


Kardiológus szakorvos magyaráz
A Visegrádi 40 szakorvosai készséggel segítenek Önnek az életmódváltásban!




bottom of page